27 spørgsmål om fotograf til bryllup

 

FØR BOOKING

Hvor mange billeder får vi fra vores bryllup?

Med heldagsfotografering (11 timer) får I mellem 1.000 og 2.000 billeder. Jep, I får dem alle sammen – fuld størrelse originale billeder, som I har betalt for og må bruge til lige hvad I har lyst til. I får også min. 200 efterbehandlede billeder – de bedste billeder fra jeres bryllup med en smuk naturlig behandling i min stil. I kan få de efterbehandlede billeder i farve eller sort/hvid – eller begge dele. I bestemmer 🙂
 

Hvordan får vi billederne?

Jeg leverer jeres billeder i et privat online galleri, som I kan dele med venner og familie. Fra dette galleri kan I downloade billederne frit til alle computere i ønsker (i en begrænset periode). Billederne leveres i højeste kvalitet.
 Jeg har en backup af billederne indtil ét år efter brylluppet.
 Jeg tilbyder ikke billederne på DVD, USB-sticks eller disketter, men der findes mange leverandører på nettet.
 

Kan vi selv udvælge de billeder, som skal efterbehandles?

Ja. Ønsker I selv at udvælge billederne, skal jeg bare vide det, inden jeg forlader brylluppet. Så laver jeg et online galleri med de ubehandlede billeder, hvor I kan udvælge jeres favoritbilleder. Når jeg har jeres valg, går jeg i gang med efterbehandlingen.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Hvor holder du til?

Jeg bor i Aarhus, men jeg tager tit til resten af jylland, sjælland og fyn for at møde nye brudepar. Vi kan også tage den uforpligtende snak over Skype eller Facetime, hvis I foretrækker det.
 

Hvad er dine transportomkostninger?

Transport er inkluderet i Midtjylland. Bryllup uden for Midtjylland pålægges 3,50 kr. pr. km plus evt. bro- eller færgeafgifter.
 

Vil du rejse til vores destinationsbryllup?

Meget gerne! Jeg elsker at rejse og fotografere bryllupper, ligegyldigt om det er Bornholm eller Hawaii. Til destinationsbryllupper tager jeg prisen for heldagsfotografering og derudover transport- og overnatningsomkostninger.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Hvordan er det nu lige med stemningsbillederne?

Med stemningsbilleder mener jeg alle de billeder, som ikke er fra selve vielsen eller bryllupsportrætter. Det er gamle venner, der omfavner hinanden, det er grin og glædestårer, taler, kageskæring, brudepigerne, pynten osv. Det er mit job at fange stemningen og fortælle hele historien om jeres bryllup. Jeg går meget op i at fortælle den autentiske historie, og derfor er jeg for det meste som en flue på væggen. På den måde får I billeder, der viser stemningen til jeres bryllup, som den rent faktisk var – i stedet for de kedelige opstillede billeder, hvor man svinger armen om skulderen på sidemanden og fremtvinger et uægte smil.

Stemningsbillederne afspejler jeres bryllup. Så hvis festen byder på mange indslag, er der flere billeder af dette. Er der gjort noget særligt ud af pynten, er der ligeledes flere billeder af dette og så fremdeles. Alle bryllupper er forskellige, så det bliver billederne også.
 

Kan du ændre din stil til vores bryllup?

Hvis I ikke er vilde med den måde, mine billeder er behandlet på, skal jeg nok ikke være jeres bryllupsfotograf. Jeg har min egen stil og er en populær bryllupsfotograf på grund af den. Jeg vil ikke lave bryllupsbilleder, som ikke er tro mod min stil.
 

Kan vi lave noget vildt og anderledes?

Ja, men vær realistisk. Det er nemt at finde inspiration på nettet, men billeder fra en japansk blomsterpark er svære at kopiere foran en kro i Danmark. Ligeledes er billeder fra toppen af et egetræ noget, som skal planlægges. En Citroën Berlingo med tyl bliver heller ikke til en Rolls Royce, selvom baggrunden er flot. Jeg vil naturligvis bestræbe mig på at lave nogle smukke og unikke billeder indenfor rimelighedens grænser.
 

Er du med os hele dagen?

Ja. Såfremt I booker mig til heldagsfotografering, er jeg med til hele jeres bryllup fra vielse til vals. Jeg vil for alt i verden ikke gå glip af et eneste af jeres magiske øjeblikke. Jeg gør en dyd ud af at fortælle hele historien om jeres bryllup fra start til slut. Hvis I booker mig til halvdagsfotografering, er jeg med fra vielse indtil I sætter jer til bords. I kan læse mere om hel-, halv- og kvartdagsfotografering under mine priser.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Hvornår bør vi booke dig til vores bryllup?

Hurtigst muligt. Jeg kan ikke reservere en dato til jer, før depositum er betalt. De fleste brudepar booker mig 6-12 måneder i forvejen, men det hænder også, at jeg bliver booket så lidt som to måneder i forvejen eller så meget som 15-18 måneder før bryllupsdagen. Det er let at forudsige, hvilke weekender der bliver populære, men det er svært at sige, hvornår jeg er booket på de weekender. Send mig en besked og få et tilbud
 

Hvordan og hvornår betaler vi?

Jeg tager imod betaling enten i form af kontanter/mobilepay på bryllupsdagen eller via bankoverførsel senest to uger efter brylluppet (inden jeg sender de færdigbehandlede billeder). Ved booking betales et depositum på 1000 kr. (info herom følger på mail).
 

VI HAR BOOKET! HVAD SÅ NU?

Skal vi sørge for mad til dig?

Det er ikke et krav, men det ville være virkelig pænt af jer, hvis I gjorde. Med mad i maven kan I være sikre på, at jeg forbliver glad og mobil, og at jeg ikke besvimer af sult, eller at jeg sætter mig i et hjørne og spiser en gammel müslibar, der har ligget i min kamerataske siden 2005. Jeg foretrækker at spise, når I spiser. Ikke bagefter. For mens I spiser, er I alligevel ikke synderligt fotogene. Og når I er færdige, vil jeg også være færdig, så jeg kan fortsætte med at dække jeres bryllup. Jeg medbringer altid mad og drikke til mig selv, men et varmt måltid er altid lækkert på en lang arbejdsdag 🙂
 

Hvor lang tid tager fotograferingen af bryllupsportrætterne?

Afsæt god tid. Gerne en time eller mere. Tiden går stærkt, når man skal finde den rette location eller de bedste opstillinger. Ønsker man at bruge mindre tid på dette (fx 30 min.), får I stadig flotte billeder blot et mindre antal.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Vi er ikke vant til at posere foran et kamera, kan du hjælpe?

Ja. Det er min fornøjelse at guide jer gennem jeres (måske) kortvarige modelkarriere med en stor variation af smukke opstillinger/poseringer. Det er dog min erfaring, at billederne og oplevelsen tit bliver bedre, hvis I bare hyggesnakker, slapper af og improviserer lidt med forskellige poseringer. På den måde bliver det mindre stift og mere naturligt at se på. I er meget velkomne med egne idéer både før og under fotograferingen.
 Folk er forskellige, så sig til, hvis I har særlige ønsker. Det er for sent dagen efter.
 Jeg viser løbende billederne på kameraet, så vi kan ramme jeres smag.
 

Skal vi medbringe noget særligt?

Praktisk fodtøj er en god idé. Høje stiletter er flotte, men ikke praktiske. Så medbring gerne nogle almindelige sko, som er behagelige. Især hvis I drømmer om at lave sjove opstillinger. (På de fleste billeder ser man ikke engang de flotte stiletter).
 

Kan vi få taget parbilleder?

Ja. Hvis I ønsker parbilleder af jeres gæster, koster det ikke ekstra. Dog er der mindre tid til stemningsbilleder, da jeg typisk er optaget en halv til en hel time med at fotografere parbilleder. Jeg kan af naturlige årsager ikke være to steder på én gang, så vær opmærksom på, hvornår I ønsker parbillederne taget til jeres bryllup.
 En god idé er at lave en synlig rækkefølge (fx de ældste først, så de kan komme ind og hvile deres trætte ben) og lade toastmasteren styre slagets gang. På den måde går det hele noget hurtigere og nemmere, uden I behøver bekymre jer om det.
 

Hvilket tøj har du på til bryllup?

Jeg kommer altid i skjorte og jakkesæt, så jeg ikke falder udenfor. Det gør også mit arbejde lettere, når jeg tager stemningsbilleder, hvor jeg forsøger at være usynlig, så billederne bliver så autentiske som muligt. Et af de største komplimenter jeg kan få fra jeres gæster, er “vi lagde slet ikke mærke til, at du var der”.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Hvad hvis det regner?

Så finder vi altid en løsning. Evt. billeder på et flot hotelværelse, indenfor i kirken, en tunnel eller under en flot paraply ­- der er mange gode muligheder.
 Det bedste vejr rent fototeknisk er let overskyet og vindstille. Solen skal forstås som en kraftig lampe, vi ikke kan ændre på – store lette skyer er derfor med til at bløde op for solen.
 

Hvad sker der, hvis dit kamera går i stykker på dagen?

Jeg har backups af alt, så hvis noget går i stykker, rækker jeg bare ned i tasken og tager et andet kamera/objektiv/flash/etc. frem og skyder videre.
 

Hvad hvis du bliver syg eller lignende?

Jeg har aldrig meldt afbud til et bryllup. Jeg fotograferer på trods af sygdom, orkan, tsunami og alt der i mellem. Hvis det utænkelige nogensinde skulle ske, har jeg heldigvis et stort netværk af dygtige fotografer, som med glæde vil afløse mig.
 

EFTER BRYLLUPPET

Hvor kan vi give dig en fantastisk anmeldelse?

Hvor er det godt, at I spørger 🙂 Jeg elsker at få gode anmeldelser! Hvis I har lyst, må I meget gerne give jeres bedømmelse på Trustpilot. Hvis I vil se, hvad andre brudepar har skrevet om mig, kan I gå ind under Anmeldelser.
 

Hvornår får vi billederne?

Lige efter brylluppet er I sikkert enormt spændte på at se alle billederne. Derfor tilstræber jeg at sende jer alle de ubehandlede billeder allerede dagen efter brylluppet, så I kan nyde den fantastiske stemning lidt længere. Ligeledes laver jeg efterbehandling på en håndfuld af de bedste billeder og sender til jer, inden der er gået en uge, så I kan dele nogle billeder på sociale medier og lave takkekort. Fra brylluppet går der op til fire uger, før I har alle de færdigbehandlede billeder. Ønsker I selv at udvælge billederne, går der op til fire uger fra jeg har modtaget jeres billedvalg.

 
Bryllupsfotograf København Aarhus priser kbh sjælland jylland odense fyn
 

Efterbehandling, hvad betyder det?

Photoshop, retouch, redigering, efterbehandling, billedbehandling – kært barn har mange navne. Alle bryllupsportrætterne gennemgår jeg minutiøst. Jeg beskærer, justerer farver og kontraster og fjerner diverse forstyrrende elementer. Jeg ændrer ikke radikalt på folks udseende med digitale fedtsugninger eller længere ben, men uren hud og blå mærker vil jeg gerne fjerne, hvis det ønskes.
 

Må vi bruge billederne til alt?

Kort sagt, ja. Billederne tilhører jer, og I må bruge dem til alt – Facebook, foliere bilen, banner efter en flyver osv.
 

Kan du printe billederne for os?

Jeg har ikke selv en printer, og jeg får selv printet via online printfirmaer. Ønsker I min hjælp til print, tager jeg et gebyr for det (afhængig af omfanget). I kan også vælge selv at printe.

 

Andre spørgsmål om fotograf til bryllup?

Hvis I har spørgsmål, som I ikke har fået svar på her, er I meget velkomne til at kontakte mig. Udfyld formularen nedenfor, ring til mig på 24 23 77 55 eller skriv direkte til mig på kontakt@christoffervorm.dk 🙂